واترجت صنعتی یا دستگاه کارواش صنعتی چیست ؟

نظافت و شستشوی سطوح کف، دیوار ها و تجهیزات امری ضروری در صنایع بوده و از آن جایی که تاثیر به سزایی در ارتقای سلامت محیط و افزایش عمر مفید تجهیزات دارد، از اهمیت ویژه ایی برخوردار می باشد. استفاده از تجهیزات و ماشین آلات مکانیزه ای چون دستگاه های واترجت بهترین گزینه برای تامین نیاز های نظافتی محیط خواهد بود. دستگاه واترجت صنعتی یا شوینده فشار قوی وسیله ای است که جریان معمولی آب را دریافت کرده و به آب پر فشار و با سرعت بالا تبدیل می کند. این دستگاه به یک پمپ جا به جایی مثبت مجهز گردیده که وظیفه ایجاد جریان آب فشار قوی را بر عهده دارد و مهم ترین بخش واترجت به شمار می آید. اساس عملکرد دستگاه واترجت به گونه ای است که با پاشش آب فشار قوی بر روی سطح آلوده، پیوند های شیمیایی و بین مولکولی ایجاد شده در بین ذرات آلاینده و سطح را سست نموده و در نتیجه سبب جدا شدن و حذف انواع آلودگی های سخت می گردد.

   برای آشنایی با دستگاه های واترجت صنعتی تولیدی شرکت پمپ پاک کلیک کنید

 

مشخصه های کلیدی دستگاه واترجت صنعتی

در یک شوینده فشار قوی، فشار و دبی دو مشخصه اصلی دستگاه بوده و تعیین کننده میزان توانایی دستگاه واترجت در از بین بردن آلودگی ها می باشند. با بیشتر شدن فشار آب خروجی قدرت دستگاه واتر جت در حذف آلودگی افزایش می یابد و افزایش نرخ جریان (دبی) نیز سبب بالا رفتن سرعت عملیات شستشو و نظافت می شود. دستگاه های واتر جت بسته به میزان فشار و دبی در انواع مختلف و مدل های متنوع از رده های خانگی گرفته تا دستگاه هایی در سطح تجاری و صنعتی و فوق فشار قوی تولید شده اند که این تنوع امکان استفاده از کارواش صنعتی را در محیط های گوناگون جهت رفع نیازهای مختلف مشتریان به وجود می آورد.

 

دسته بندی دستگاه های واترجت صنعتی بر اساس فشار تولیدی

از آن جایی که هر یک از دستگاه های واترجت بازه فشاری و دبی مخصوص به خود دارند، توجه به فشار و دبی دستگاه و نوع عملیات نظافتی، اهمیت ویژه ای در کیفیت و سرعت عملیات دارند. به عبارت دیگر انتخاب دستگاهی با فشار  نامناسب با نوع عملیات، یا توانایی لازم برای انجام عملیات را ندارد یا می تواند به سطوح هدف آسیب برساند. معمولا واترجت ها صنعتی بر اساس میزان فشار تولیدی به دو دسته واترجت های فشار قوی و واترجت های فوق فشار قوی تقسیم می شوند. کارواش های صنعتی فشار قوی برای انجام کلیه امور نظافتی چون شستشوی سطوح عمودی، افقی و ناهموار، رسوب گیری، جرم زدایی و خزه تراشی و مانند این ها مناسب بوده در حالی که واترجت های فوق فشار قوی در انجام عملیات های سنگین نظافتی هم چون تخریب بتن، رنگ بری و لایه برداری از روی سطوح هدف کارآیی ویژه ای دارند. اغلب دستگاه های واتر جت صنعتی مجهز به پیچ تنظیم فشار می باشند که امکان انتخاب فشار کاری مناسب با نوع عملیات را برای کاربر فراهم می نماید.

 

دسته بندی واترجت های صنعتی بر اساس دمای آب خروجی

واترجت های صنعتی بر اساس درجه حرارت آب خروجی به دو دسته واترجت های آب سرد و واترجت های آب گرم تقسیم بندی می شوند. اغلب دستگاه های کارواش صنعتی از نوع واترجت های آب سرد می باشند، مدل های آب گرم دستگاه واترجت به منظور افزایش دمای آب خروجی مجهز به سیستم گرمکن هستند. از آن جایی که ورود آب با حرارت بالا به داخل پمپ دستگاه، به آن آسیب زده و عمر مفید دستگاه را کاهش می دهد، سیستم گرمکن چه به صورت  یکپارچه و چه به صورت مجزا از دستگاه واتر جت، همواره بعد از پمپ قرار می گیرد. گرمکن های به کار رفته در دستگاه های واترجت یا از نوع دیزلی هستند یا از نوع الکتریکی. سیستم های گرمکن دیزلی در مقایسه با انواع الکتریکی توانایی بالاتری در افزایش دمای آب دارند زیرا ساختار مشعل گرمکن استوانه ای شکل بوده و آب مدت زمان بیشتری در آن باقی می ماند، در نتیجه آب به اندازه کافی گرم می شود. اگر چه دستگاه های واترجت فشار قوی آب سرد از توانایی لازم و کافی برای انجام عملیات های نظافتی بر خوردار می باشند اما واتر جت های فشار قوی آب گرم، کارایی ویژه ای در نظافت و از بین بردن آلودگی های چرب، روغنی و الکتروستاتیک داشته و به واسطه استفاده از آب با حرارت های بالا می توانند برای ضد عفونی سطوح نیز به کار روند.

 

   مقاله  آشنایی با پمپ کارواش و انواع آن هم جالبه. از دستش ندید!

 

مزایای استفاده از دستگاه های واتر جت صنعتی

شوینده فشار قوی یک ابزار کارآمد و ایمن بوده و کاربر با اطمینان و ایمنی کامل می تواند دستگاه را به کار گیرد؛ علاوه بر این رده های گوناگون دستگاه های کارواش صنعتی آلودگی، جرم، رسوبات و … را از میان بر می دارند بدون آن که کوچک ترین آسیبی به سطح اصلی وارد شود. ابداع این طیف از دستگاه های نظافت صنعتی فعالیت های سخت و دشوار لایه برداری، جرم بری، رسوب زدایی، زنگ بری، حذف رنگ های پوسیده، حذف آلودگی های چرب و روغنی و بسیاری دیگر از فرآیندهای نظافتی را به میزان قابل توجهی سهولت و سرعت بخشیده و نتیجه ای با کیفیت و بی نظیر بر جای می گذارد. کاهش در هزینه ها و افزایش بهره وری در کنار ارتقا کیفیت نظافت از جمله مزایای استفاده از دستگاه های کارواش صنعتی یا همان واترجت های صنعتی در نظافت می باشد.

 

نقش واترجت صنعتی در کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری

این دستگاه ها در مقایسه با شیوه های سنتی نظافت مانند شستشو با شلنگ و فشار معمولی آب، حجم کمتری از آب را برای شستشو استفاده کرده و موجب صرفه جویی در مصرف آب می گردند. علاوه بر این فشار تولید شده توسط این دستگاه ها بدون نیاز به مواد شوینده توانایی لازم و کافی برای نظافت و از بین بردن آلودگی ها را دارا بوده و از این رو دستگاه هایی سازگار با محیط زیست می باشند. از سوی دیگر سرعت عملیات نظافت با دستگاه های شوینده فشار قوی بسیار بالاتر از شیوه های سنتی بوده و به تعداد نیروی خدماتی کمتری نیز نیاز دارد. کاهش در تعداد نیروی خدماتی از یک سو و کاهش در مصرف آب، مواد شوینده  و زمان لازم برای انجام نظافت از سوی دیگر، موجب کاهش چشم گیر هزینه ها و افزایش سود و بهره وری کسب و کار می گردد.

 

ارتقای کیفیت نظافت با استفاده از دستگاه واتر جت صنعتی

امکان تنظیم فشار در دستگاه های شوینده فشار قوی و انتخاب فشار عملیاتی مناسب با نوع آلاینده ها و جنس سطوح نظافتی، در کنار ارائه نظافتی موثر و با کیفیت مانع از ایجاد آسیب به سطوح نظافتی می گردد. از سوی دیگر استفاده از لنس ها و نازل های متنوع در دستگاه های شوینده فشار قوی، امکان دسترسی و نظافت نقاط دور از دسترس را به راحتی برای کاربر فراهم نموده و موجب ارتقا کیفیت نظافت در مقایسه با شیوه های سنتی می شود.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *