پمپ کارواش چیست؟

پمپ کارواش و انواع آن

پمپ کارواش به سه نوع خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم می شوند. تفاوت این پمپ ها در قدرت موتور و فشار بار الکتریکی آنهاست. پمپ های خانگی معمولا تکفاز و پمپ های صنعتی سه فاز می یاشند و از قدرت موتور بیشتری برخوردارند.

نوع پمپی که در کارواش ها یا واترجت ها استفاده می شود, پمپ پیستونی است و به همین علت به این پمپ ها، پمپ پیستونی هم گفته می شود. در واقع پمپ کارواش یا واترجت یک وسیله ی شستشو است که پمپ پیستونی در داخل آن قرار دارد. موتور پمپ کارواش در دو نوع تکفاز و سه فاز موجود است.

از پمپ کارواش یا واترجت برای شستشو در مصارف خانگی مثل شستشوی اتومبیل، کف سالن و راهروها، شیشه و … استفاده می شود. اما پمپ کارواش یا واترجت در مصارف صنعتی هم کاربرد دارد. از مواردی که پمپ های کارواش در آن کاربرد دارند می توان به چربی برداری، رنگ بری، رسوب زدایی، شستشوی دستگاهها و تاسیسات صنعتی و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. قابلیت پمپ های کارواش باعث شده است تا در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، سرامیک، لوله سازی و … از آنها استفاده شود.

 

عملکرد پمپ کارواش

پمپ کارواش به آب فشار می آورد و آن را از طریق نازل به سمت آلودگی می فرستد. قدرت پاک کنندگی پمپ خیلی بیشتر از شلنگ باغبانی است زیرا با فشار بیشتری می تواند آلودگی و کثیفی را از سطوح پاک کند.

 

آشنایی با اصطلاحات مربوطه در متن

GPM فشار آب: معمولا فشار آب بین ۱ تا ۵ GPM است.هر چه فشار آب بیشتر باشد زمان کمتری برای شستشو مورد نیاز است. مصرف کنندگان حرفه ای، پمپ کارواش با فشار آب بالا می خرند تا کار بیشتری در طول روز انجام دهد.

PSI فشار بار الکتریکی: فشار معمول پمپ کارواش بین ۱۰۰۰ تا ۳۵۰۰ است. PSI فشاری که موتور وارد می کند را نشان می دهد. هرچند فشار واقعی بر سطح بستگی به نازل و فاصله ی نگه داشتن نازل از سطح دارد.

CP قدرت پاک کنندگی: این حاصلضرب GPM در PSI است و قدرت پاک کنندگی کلی یک کارواش را نشان می دهد.

 

اجزای پمپ کارواش

موتور: کارواش گازسوز برای قدرت خود از موتور استفاده می کند. موتورها با اندازه ی مخزن کمپرس شان بر حسب سانتی متر مکعب اندازه گیری می شوند. هر چقدر اندازه ی یک موتور بزرگتر باشد، قدرت آن بیشتر است.

موتور برقی: پمپ کارواش برقی برای تامین قدرت برق خود به موتور نیاز دارد. قدرت موتور برقی بر حسب وات و آمپر محاسبه می شود.

پمپ: اکثر پمپ های به کار رفته در کارواش های خانگی به صورت پمپ محوری هستند که کیفیت متوسطی دارند. کارواش های صنعتی و گران تر از پمپ های پیستونی سه فاز استفاده می کنند. کارواش های کوچکتر از موتورهای متحرک استفاده می کنند.

شلنگ کارواش: شلنگ کارواش در طول و قطر های متنوع و همچنین جنس و اتصالات گوناگون وجود دارند. به طور معمول قطر شلنگ دولا سیم ¼ اینچ است. مصرف کنندگان حرفه ای از شلنگ های دولا سیم با قطر ۳/۸۸ اینچی استفاده می کنند و مخصوص فشار آب بالا هستند. جنس بیشتر شلنگ ها از پلاستیک است. در بیشتر پمپ کارواش های برقی شلنگ پلاستیکی داخل جعبه و در پمپ کارواش های گازسوز بیرون جعبه به مشتری عرضه می شود. اگر بخواهید می توانید شلنگ پلی اورتان که انعطاف پذیرتر، بادوام تر و سبک تر است را هم سفارش دهید که هزینه ی جداگانه دارد.

نازل: نازل آب را در جاهای مختلف با فشارهای متفاوت پخش می کند. ۷ نوع نازل وجود دارد: نازل صفر درجه، یک جت آبی نقطه ای می سازد. نازل ۴۰۰ درجه ای آب را پخش می کند بنابراین به سطح بیشتری آب می رساند و فشار را کمتر می کند. یکی از نازل هایی که برای سطوح سخت خیلی استفاده می شود نازل توربوی روتاری (دوار) است. این نازل صفر درجه با دور موتور ۳۰۰۰ می چرخد و می تواند تا شعاع ۲۵ درجه از اطرافش را تمیز کند.

سایر اتصالات :۱۰ قطعه ی قابل اتصال دیگر برای افزایش قابلیت پاک کنندگی وجود دارد. یکی از پر کاربردترین پمپ کارواش های مخصوص سطح از ۲۲ نازل روتاری (دوار) استفاده می کند. این نازل با سری گرد، محوطه های بزرگ را سریع تر تمیز می کند.

 

مقایسه ی پمپ کارواش گازسوز و پمپ کارواش برقی

پمپ کارواش گازسوز

کارواش

مزایا:

قدرت بالاتر

قابل حمل بودن (چون نیازی به برق ندارد)

دوام بیشتر قطعات

معایب:

قیمت بالاتر (نسبت به قدرت موتوری که  دارد معقول است)

هزینه تعمیر و نگهداری بالا

سروصدای زیادتر

دود

وزن و اندازه ی بالاتر

 

پمپ کارواش برقی

کارواش 2

مزایا:

قیمت مناسب

سروصدای کمتر

قابل استفاده در داخل ساختمان، بدون دود

هزینه تمیر و نگهداری پایین تر

معایب:

قدرت موتور کمتر

چون نیاز به برق دارد سیار نیست

سیم مزاحم

دوام کمتر به دلیل پلاستیکی بودن قطعات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *